NOT – Natuurlijk iets voor u!

In januari 2007 wordt de tweejaarlijkse Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De NOT is pas compleet als de AVS er ook staat. En wij staan er dan ook! De NOT is pas een succes als u ook komt. Daarom nodigt de AVS u van harte uit om als onze gast de NOT te bezoeken onder het motto: NOT – Natuurlijk iets voor u! De kaart voor uw gratis entreebewijs vindt u bij deze Kader Primair. Ook uw collega is natuurlijk welkom als onze gast. U kunt hem of haar meenemen. Daarvoor hoeft u alleen maar via de website (gratis) kaarten aan te vragen. De AVS presenteert ook deze NOT aantrekkelijke en interessante items, in haar stand voor (toekomstige) leidinggevenden in het primair onderwijs.

Praktisch en bruikbaar advies: natuurlijk AVS
Het onderwijs kent vele deskundigen en adviseurs. Hoe deskundig mensen vaak ook zijn, het gaat bij een goed advies ook om de praktische bruikbaarheid. Vanuit de onderwijspraktijk en gericht óp de onderwijspraktijk. En daar staat de AVS voor! Ontmoet op de NOT onze deskundige adviseurs, waaronder mensen van de AVS Helpdesk. Stel hen uw vragen stellen of leg een probleem voor, om met een antwoord en een (mogelijke) oplossing te vertrekken. Als u meer tijd nodig hebt, kunt u meteen een afspraak maken. Ook uw collega-leidinggevenden bezoeken de AVS-stand: wissel met hen van gedachten over de dagelijkse praktijk en over actuele thema´s. Wat komt u tegen en hoe pakt u beiden zoiets aan?

Natuurlijke groei en ontwikkeling door uitwisseling
Persoonlijke ontwikkeling is één van de belangrijkste stimulansen voor kwalitatief goed onderwijs. Persoonlijke ontwikkeling kun je realiseren door scholing en training. Maar juist de onderwijspraktijk zelf is vaak de beste leermeester. Kennis delen is een belangrijk onderdeel van het AVS Scholenportaal (www.avs.nl) als het gaat om persoonlijke groei door uitwisseling. In de AVS-stand kunt u het, eventueel samen met een collega, eens proberen. Meld u aan voor een netwerk, ga eens kijken bij één van de themadiscussies. Werkt u in het speciaal (basis)onderwijs? Dan is het werkverband sbao of (v)so iets voor u.

Techniek en natuur
“Meester, waarom is een mug niet net zo groot als een olifant?” Tijdens het AVS congres in 2006 maakten Ernst & Bobby de vijf prijswinnaars bekend van het techniekproject `Meester hoe werkt het?´ Dit niet alleen succesvolle, maar ook erg leuke project heeft veel materiaal opgeleverd voor proeven die leerkrachten zelf met de kinderen in de klas kunnen uitvoeren. Er zijn vier boxen: aarde, lucht, vuur en water. In iedere box zit een aantal proeven met lesmateriaal. Leuk idee? Kom het zelf ervaren en ontdek in de AVS-stand zelf waarom een mug niet net zo groot is als een olifant.

“Natuurlijk kan en wil ik dat!”
En `dat´ is dan leidinggeven in het onderwijs. Onderwijs geven is het mooiste vak dat er is. Maar is het dan niet nog mooier om aan onderwijsprofessionals les te geven? Onderwijskundig leider te worden? Als dat u aanspreekt, hebt u zich misschien ook wel afgevraagd hoe geschikt u eigenlijk bent als schoolleider. Hoe zit het met uw ambitie om een leidinggevende functie na te streven? Kom er zelf achter met onze SCAN, die u in de AVS-stand kunt afnemen. Uiteraard vertrouwelijk, maar als de uitkomsten u enthousiast maken, helpen wij u – desgewenst – graag verder!

Natuurlijk nog iets extra´s
De AVS gaat altijd verder. Ook nu. Als u in onze stand uw toegangsbewijs laat scannen, komt u in aanmerking voor een fraaie prijs, die wij aan het einde van de NOT op zaterdag 27 januari 2007 verloten: een beamer van Epson of een digitaal (school)bord van Hitachi. Een mooie afsluiting van een mooie beurs. Om mee te dingen is het niet noodzakelijk dat u al AVS-lid bent. Graag tot ziens op de NOT: Natuurlijk iets voor u!

Verder in dit nummer
Kader Primair 4 – december 2006

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.