In juli 2014 is een onderhandelaarsakkoord afgesloten over de nieuwe CAO PO. Voor leden die nader geïnformeerd willen worden over de inhoud, organiseert de AVS regionale voorlichtingsbijeenkomsten op verschillende plaatsen in het land. Maandag 22 en dinsdag 23 september volgen de twee laatste bijeenkomsten in Utrecht. U kunt zich hier nog voor aanmelden.

Over het onderhandelaarsakkoord kan door de AVS-leden gestemd worden via www.avs.nl/ledenraadplegingcao (u kunt nog tot en met 24 september stemmen)

Het gastheerschap is in handen van AVS-leden, de bijeenkomsten vinden plaats op hun scholen en de locaties waar zij werkzaam zijn. De voorlichting wordt verzorgd door de cao-onderhandelaars van de AVS: Paul van Lent en Harry van Soest. Ook zijn voorzitter Petra van Haren en directeur Roelf Willemstein aanwezig.
Tijdens de eerste reeds gehouden en drukbezette bijeenkomsten ging Van Lent uitgebreid in op de cruciale rol en positie van de schoolleider, die in de CAO PO 2014 is geborgd. Daarnaast kwam de regeling duurzame inzetbaarheid nadrukkelijk aan de orde, onder andere de overgangsregeling met betrekking tot de voormalige bapo. Ook de mogelijkheden in het kader van werkdrukverlaging (de 40-urige werkweek) werden besproken, met inhoudelijke toelichting op het basis- en het overlegmodel. Verder kreeg professionalisering ruim aandacht.

22 september Utrecht
23 september Utrecht

Meer informatie
Direct aanmelden
 
Op de website van de AVS vindt u de ‘Veel gestelde vragen’ over de CAO PO 2014: http://www.avs.nl/cao2014/vgv

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe consultatie wetswijziging medezeggenschap scholen

  • Stappen gezet in toepassing Meldcode huiselijk geweld

  • Onomkeerbaar

  • ‘Planloos is kansloos’