Vanaf 25 mei 2018 wordt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangen door de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die in heel Europa gaat gelden. Deze nieuwe wetgeving stelt hogere en aanvullende eisen aan privacy. Waar komt de AVG in het kort en goed op neer? Wat zijn de nieuwe eisen? Waar moet ik op school rekening mee houden?

De AVS organiseert op dinsdagmiddag 30 januari 2018 in samenwerking met ‘priviteer’ Martijn Faber* een voorlichtingsbijeenkomst over privacy en de nieuwe wet AVG voor directeuren/bestuurders van eenpitters. Andere schoolleiders die geïnteresseerd zijn, kunnen dit ook kenbaar maken. Na de bijeenkomst hebben deelnemers voldoende inzicht om een volgende stap te zetten. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 januari 2018.

Doelgroep: directeuren/bestuurders eenpitters po en vo (andere geïnteresseerde schoolleiders kunnen dit kenbaar maken)
Datum: dinsdag 30 januari 2018
Tijd: 14-16 uur
Waar: AVS-gebouw, Herenstraat 35 in Utrecht
Kosten: € 50
Aanmelden (tot uiterlijk 22 januari 2018)

Priviteers zijn bevlogen privacy professionals die vanuit verschillende invalshoeken hun bijdrage leveren. Ze trekken graag met hun klanten op, niet alleen om ‘netjes volgens de wet’ te werken, maar ook om met dit soms weinig sexy onderwerp een positieve bijdrage aan de bedrijfsstrategie te leveren. Data privacy positief op de kaart zetten, maakt het werk extra leuk en uitdagend! Met sprekende voorbeelden, concrete acties en ondersteuning waarnodig helpen Priviteers organisaties om te voldoen aan de AVG/GDPR. Meer informatie: Priviteers, Passie voor data privacy, www.priviteers.nl

Downloads

Gerelateerd nieuws

  • Reden voor alertheid, maar scholen kunnen open zonder nieuwe maatregelen

  • VO-raad vraagt OMT-advies over ventilatie

  • E-mailservice ‘Regelingen OCW’ gestopt per 1 augustus 2020

  • Wijzigingen onderzoekskaders inspectie