Nog geen duidelijkheid over bezuinigingen onderwijs

Wachten op voorjaarsnota
Het is niet uitgesloten dat het kabinet de komende jaren zal bezuinigen op het onderwijs, aldus minister van Onderwijs Ronald Plasterk tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer over dit onderwerp. Op welke posten dat zal zijn, is nog onbekend.

Eerder werd bekend dat men in deze tijden van economische malaise niet zal tornen aan de investeringen naar aanleiding van het actieplan LeerKracht en dat er zelfs extra geld uitgetrokken wordt voor onder meer onderwijshuisvesting. Maar “om het ministerie van OCW integraal uit te sluiten van bezuinigingen lijkt me niet redelijk”, zo tekent persbureau Novum op uit de mond van Plasterk tijdens het debat. De Tweede Kamer had het spoeddebat aangevraagd nadat de werkgeversorganisaties in het onderwijs onlangs alarm sloegen naar aanleiding van de crisisplannen van het kabinet. Het kabinet onderhandelt momenteel intern over de Voorjaarsnota, de aanpassing van de begroting voor het lopende jaar die binnenkort moet verschijnen. Op de uitkomst daarvan wilde de minister niet vooruitlopen. Wel neemt hij de zorgen van het onderwijsveld serieus en wil hij zoveel mogelijk schade voorkomen.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.