Met ingang van 1 september kunnen schoolleiders in het primair onderwijs gebruikmaken van een nieuwe subsidieregeling van het Vervangingsfonds. De subsidie Lerend Werken kan aangevraagd worden voor een coaching on the job traject, gericht op de professionele ontwikkeling van de schoolleider op het gebied van de verzuimaanpak op school.

Via de subsidie vergoedt het Vervangingsfonds 80 procent van de kosten van zo’n coachingtraject, met een maximum van 2.500 euro per schoolleider. De subsidieregeling loopt tot en met augustus 2018.
 
Andere voordelen van de regeling:

  • De schoolleider kan kosteloos deelnemen aan een ‘lerend netwerk verzuim’(intervisie). Onder begeleiding van een deskundige verdiept hij zich samen met een aantal andere schoolleiders in het thema ‘verzuim’ en wisselen zij ervaringen uit.
  • Verder kunnen het coaching on the job traject en de deelname aan het lerend netwerk via het ‘informeel leren’ punten opleveren voor de herregistratie in het Schoolleidersregister PO.
Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws