Het boek ‘Op naar een integrale aanpak, ontschotting in het sociale domein’ van de AVS en Stichting Kinderopvang Humanitas is onlangs verschenen en door iedereen (bij) te bestellen.

boekomslag Op naar een integrale aanpakDe publicatie werd gepresenteerd tijdens het AVS-congres op 16 maart. Alle deelnemers kregen het bij vertrek mee naar huis en AVS-leden ontvingen de uitgave als cadeautje in de brievenbus.
Herontwerp van het sociale domein rondom het kind is een noodzakelijke vereiste. Het huidige stelsel biedt voldoende ruimte om deze beweging in gang te zetten. Ook als u vindt dat de politiek blijft achterlopen, is er eigenlijk geen reden om niet nu al in beweging te komen. De auteurs sporen leidinggevenden in onder meer het onderwijs aan om actie te ondernemen: laten we ontschotten en met z’n allen op weg gaan. We willen ‘blurren’! De inspirerende verhalen in de uitgave nodigen uit om de dialoog aan te gaan in de praktijk. Of nog beter, ga mee op weg om nieuwe praktijk te ontwerpen en de verbinding te maken binnen het sociale domein. Van belang is een kwaliteitsslag te maken op weg naar een samenhangend ecosysteem voor het kind.

Bestellen (à € 12,50): www.avs.nl/opnaareenintegraleaanpak

Gerelateerd nieuws

  • ‘Het vraagt moed om met je kop in de wind te staan’

  • ‘We inspireren elkaar’

  • Politici over de rol van schoolleiders

  • Lobbyen voor en door schoolleiders