Nieuwe kerndoelen op jouw school uitproberen?

Landelijk congres Actualisatie Kerndoelen op 10 oktober

Wil jouw school zich aanmelden om de nieuwe kerndoelen uit te proberen? Geef je dan op via actualisatieonderwijsdoelen@slo.nl of kom eerst naar het landelijk congres van SLO rondom de actualisatie van de kerndoelen in het primair en voortgezet onderwijs op dinsdag 10 oktober.

Op dit moment worden de kerndoelen Nederlandse Taal en Rekenen/Wiskunde geactualiseerd. Onlangs heeft het SLO een presentatie gehouden voor de commissie Onderwijs van AVS. De commissieleden zijn blij dat er nu eindelijk een actualisatie aankomt en vinden het belangrijk dat de schoolleiders van Nederland zich laten informeren over het actualisatieproces. In de vergadering van 9 juni heeft de commissie feedback gegeven op het voorgestelde proces wat SLO met het werkveld wil doorlopen.

In het najaar kunnen scholen zich aanmelden om mee te doen om de nieuwe kerndoelen te beproeven. Het is een proces van ongeveer een jaar, waarbij je als school de nieuwe kerndoelen uitprobeert, maar aansluitend ook in dat jaar een bijdrage kunt leveren in het vormgeven van de leerlijnen. Een uitermate boeiend proces voor scholen, die doelgericht willen werken met leerlijnen als uitgangspunt.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen aan het uitproberen van de kerndoelen? Stuur dan een mailtje naar actualisatieonderwijsdoelen@slo.nl

Wil je eerst meer informatie, dan biedt het congres op 10 oktober a.s. een goede gelegenheid om je als schoolleider verder te informeren over dit proces. Je vindt de informatie over het congres en de mogelijkheid tot aanmelden bij de LINKS.

Links