Nieuwe datum invoering Modernisering Participatiefonds bekend

De nieuwe ingangsdatum voor de Modernisering Pf is 1 augustus 2022. De datum is verlengd, omdat de wetswijziging die noodzakelijk is voor het invoeren van de Modernisering Pf nog niet door de Tweede en Eerste Kamer behandeld is. Ook is de kans groot dat het politieke proces door verkiezingen en coronacrisis nog tijd gaat kosten.

Per die ingangsdatum gaat het nieuwe, sterk vereenvoudigde reglement Pf in met de nieuwe systematiek van vergoeden: standaard eigen bijdrage van 50 procent en de mogelijkheid tot verlaging naar 10 procent. Vanaf dat moment wordt ook het nieuwe portaal Mijn Pf in gebruik genomen, voor alle gevallen die onder het nieuwe reglement vallen. Met de invoering van de Modernisering gaat het Participatiefonds voortaan zelf de kosten in rekening brengen, via maandelijkse nota’s in Mijn Pf. Tot 1-8-2022 brengt DUO deze in mindering op de Rijksbekostiging.

Met de gewijzigde ingangsdatum verandert er niets aan de inhoud van de Modernisering.

Tot 1 augustus 2022 geldt het huidige reglement en is het huidige werkgeversportaal Pf te gebruiken.

Neem contact op met de AVS Helpdesk
De telefonische helpdesk van de AVS is er voor alle professionele vragen die je in je dagelijkse werk tegenkomt. Je krijgt direct een deskundige medewerker aan de lijn die je vraag beantwoordt of ervoor zorgt dat je binnen één werkdag teruggebeld wordt. Deze adviesdienst is voor leden gratis.

Vermeld altijd je lidmaatschapsnummer als je contact opneemt met de Helpdesk

030-2361010 of stuur een e-mail naar helpdesk@avs.nl

Meer informatie over de AVS Helpdesk en openingstijden

Link