Volgens planning zouden op woensdag 27 mei nieuwe protocollen verschijnen voor de volledige heropening van de basisscholen vanaf 8 juni. Dat blijkt helaas niet te lukken, omdat de PO-Raad als opsteller van het document nog wacht op noodzakelijke informatie van het Outbreak Management Team. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer deze informatie wel beschikbaar komt. 
 
Vice-voorzitter Ingrid Doornbos: “We vinden het heel vervelend en uitermate teleurstellend, zeker met het oog op vakanties in sommige regio's. Het is heel belangrijk dat er snel goede protocollen komen voor de periode vanaf 8 juni, want schoolleiders moeten verder met de organisatie op hun school. Wij realiseren ons dat voldoende voorbereidingstijd nodig is voor de volledige heropening en spannen ons dan ook maximaal in om de protocollen zo snel mogelijk beschikbaar te krijgen.”
 
Zodra de benodigde adviezen bekend zijn, worden de aangepaste protocollen door de PO-Raad voorgelegd aan de AVS, in afstemming met LECSO/SBO Werkverband, AOb, CNV Onderwijs, FvOv, Vivis en Siméa, Ouders & Onderwijs en het Lerarencollectief. De AVS zal specifiek namens de schoolleiders de protocollen beoordelen om de schoolleidersbelangen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.
 
Protocollen VSO, SBAO en SO 
Voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) is een nieuw protocol voor de opening van de scholen op 2 juni opgesteld. De protocollen Basisonderwijs en Speciaal basisonderwijs (SBAO) en Speciaal Onderwijs (SO) zijn al beschikbaar via de avs-website. Op dit moment is nog niet duidelijk of er nog aanpassingen plaatsvinden in deze protocollen.
 
Heb je vragen of opmerkingen over het protocol, neem dat contact met ons op via helpdesk@avs.nl.
 
 

Links

Gerelateerd nieuws

  • Onderwijsraad: het onderwijs moet inclusiever

  • Monitor Hybride onderwijs: reflectie op afstandsonderwijs

  • Sterke schoolleiders belangrijk punt voor politieke verkiezingsprogramma’s

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd