Het Leermiddelenplein van SLO en het Wikiwijs-platform van Kennisnet en de Open Universiteit hebben de krachten gebundeld. Vanaf heden gaan beide websites samen verder onder de naam Wikiwijsleermiddelenplein.

Op het onderwijsplatform www.wikiwijsleermiddelenplein.nl hebben scholen en leraren toegang tot informatie over ruim 1.400 lesmethodes en meer dan 100.000 beschikbare (digitale) lesmaterialen. Het platform bestaat uit drie hoofdactiviteiten: lesmateriaal zoeken, methodes zoeken  en leraren kunnen ook zelf lesmateriaal maken en bestaand lesmateriaal bewerken en het materiaal delen met collega’s. Op die manier kunnen leraren lessen op maat maken voor hun leerlingen en gebruik maken van de expertise van andere leraren bij het maken van een les of oefening. Het platform biedt een mix van open en gesloten lesmateriaal, informatie over lesmethodes voor het primair, voortgezet en speciaal onderwijs en professionaliseringsmateriaal over het gebruik en de toepassing van leermiddelen. Er zijn op de website ook methodebeschrijvingen en -analyses vindbaar, zodat de verschillende lesmethodes vergeleken kunnen worden op onderwijsinhoudelijke kenmerken.

Meer informatie: www.wikiwijsleermiddelenplein.nl
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws