Vanaf heden kunnen scholen in het voortgezet onderwijs een Keurmerk Mediawijsheidschool aanvragen. Scholen die bewust mediawijsheid opnemen in het lesprogramma, komen voor het keurmerk in aanmerking. Daartoe is onlangs de landelijke Stichting Mediawijsheidscholen opgericht.

‘Juiste spelling in een e-mail aan je docent, niet je relatie uitmaken via een sms, geen dreigtweets versturen’, het zijn enkele voorbeelden die Stichting Mediawijsheidscholen geeft van tips aan middelbare schoolleerlingen. Scholen moeten leerlingen leren boodschappen via media te begrijpen en daarop te reflecteren, maar ook communiceren via (sociale) media. De stichting richt zich op de ontwikkeling en bevordering van mediawijsheid in het onderwijs en wil ook een platform zijn voor scholen om te communiceren. Verder zet de stichting zich in om het vak mediawijsheid erkend te krijgen als examenvak in het voortgezet onderwijs.

Scholen die het keurmerk aanvragen krijgen drie jaar de tijd om aan alle criteria te voldoen. Scholen die al bij aanvraag voldoen aan alle criteria, kunnen het keurmerk direct krijgen.

Meer informatie: www.mediawijsheidscholen.nl
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws