ESHA, de Europese vereniging waarbij 21 schoolleidersverenigingen zijn aangesloten, heeft vanaf deze maand een eigen digitaal magazine, met bijdragen van buitenlandse schoolleiders. Dit `e-zine´ is te downloaden of online te lezen via de website van ESHA. Tot aan de zomervakantie zal het e-zine nog twee keer verschijnen, na de zomerperiode is het de bedoeling iedere maand met een nieuwe editie te komen.

Ton Duif, voorzitter van de AVS, is sinds januari 2010 ook voorzitter van ESHA. Het bestuur van ESHA had de nadrukkelijke wens de hele organisatie beter op de kaart te zetten. Het e-zine is daar een eerste aanzet toe. Om te kunnen opstarten, wordt dit digitale blad tot aan de zomerperiode gesponsord door de AVS.

Verder uitte het dagelijks bestuur van ESHA de wens om de organisatie te professionaliseren, met name op het gebied van lobby bij het Europees parlement. ESHA was onder meer betrokken bij projecten als LISA – Leadership Improvement for Student Achievement en het uitwisselingsprogramma Individual Pupil Mobility, dat vanaf 2009 integraal is ingevoerd.

Het e-zine is gratis. Geïnteresseerden kunnen op www.eshamagazine.org aangeven als zijn automatisch geattendeerd willen worden bij verschijning van een nieuwe editie.

 

 

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws