“Je hebt anderen nodig om je eigen ontwikkeling te verdiepen. Verhalen, indrukken, enthousiasme, belevingen… Het is heerlijk om op de Nationale Schoolleiders Top samen te sparren over leiderschap, passie voor onderwijs en te onderzoeken in jezelf wat je ermee kunt.” Vivian Berden, directeur obs DeGraswinkel in Weert, bezoekt op 24 november aan­staande voor de derde keer de Nationale Schoolleiders TopPO.

Het thema van de derde Nationale Schoolleiders Top voor het primair onderwijs is ‘De kracht van leiderschap’. Naast schoolleiders zijn er op deze dag in de Rijtuigenloods in Amersfoort toonaangevende leiders uit andere sectoren aanwezig, die een kijkje in hun keuken geven. Zoals onderwijsminister Arie Slob, Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, Sven Smit (senior partner McKinsey & Company), Joris van Dijk (directeur Madurodam), Vincent Moolenaar (Ahold/Delhaize), Ernst-Jan Stigter (Microsoft) en Niels Meijer (Cruijff Foundation).

Schoolleider Berden: “Je bent veel in gesprek met mensen die je niet kent. Of ontmoet (oude) bekenden. Door de opzet kunnen er meteen diepgaande conversaties ontstaan. Daar kun je altijd nieuwe dingen uithalen of door aan het denken gezet worden.
Op eerdere edities heb ik mensen getroffen die mij getriggerd hebben of bevestiging gaven dat ik door moet gaan met de onderwijskundige verandering op mijn school. Ik wil dat we ons onderwijs doorontwikkelen naar dat wat kinderen in de toekomst nodig hebben. Daar is lef en creativiteit voor nodig.
Het is een fijne dag. Even weg uit je eigen context, netwerken, je eigen ontwikkeling centraal stellen. Bovendien word je heerlijk verwend en in de watten gelegd; er werd goed gezorgd. Zeker niet vervelend om hier in het weekend in te investeren!”
De Nationale Schoolleiders Top PO wordt georganiseerd door de AVS, NL2025, OCW, PO-Raad, Schoolleidersregister PO en CNV Schoolleiders.

Meer informatie en inschrijven: www.ponationaleschoolleiderstop.nl
Vragen? Mail naar info@ponationaleschoolleiderstop.nl

Gerelateerd nieuws