De Nationale Schoolleiders Top voor het primair onderwijs op zaterdag 25 november aanstaande is door het Schoolleidersregister PO aangemerkt als bron voor informeel leren. Dit betekent dat de top gedeeltelijk aansluit bij een of meerdere professionaliseringsthema’s en onderdeel kan uitmaken van de ontwikkeling van schoolleiders via informeel leren.

De tweede Nationale Schoolleiders Top voor het primair onderwijs vindt plaats in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Het thema luidt: Leiderschap ontwikkel je samen. Naast schoolleiders is ook een groot aantal toonaangevende leiders en bestuurders uit het bedrijfsleven en de sport- en kunstsector aanwezig.
Tijdens de dag draait het om vragen als: wat voor leider wil ik zijn? Welk type leiderschap past mij, het team en ons bestuur het best? Een dag waarop schoolleiders hun rol in het team en in relatie tot het schoolbestuur scherpstellen. Tijdens tafelsessies delen de leidinggevenden ervaringen rond visieontwikkeling, leidinggeven aan verandering en omgaan met menselijk kapitaal. Iedere sessie wordt ingeleid door specialisten zoals Ronilla Snellen, co-founder en directeur van FutureNL, en Wiebe Draijer, voorzitter raad van bestuur Rabobank en aanjager van medeorganisator NL2025. Daarnaast is er een duo-presentatie van Armanda Waters, schoolleider van de Trompetter in Angerlo, en Richard Engelfriet: dagvoorzitter, spreker, columnist, auteur en onderzoeker. Ook schoolleider Ina Rook van Prisma, een school voor gespecialiseerd onderwijs in de regio Kampen, levert een bijdrage.
De Nationale Schoolleiders Top po, medegeorganiseerd door de AVS, is bestemd voor leidinggevenden in het primair onderwijs. Naast schoolleiders zijn ook -bestuurders, bovenschools directeuren, locatiedirecteuren, adjunct-directeuren en bouwcoördinatoren welkom om deel te nemen.

Meer informatie: http://ponationaleschoolleiderstop.nl

Ook de trainingen Power of 2 en Progressiegerichte waarderende ontwikkelgesprekken van het AVS Centrum Educatief Leiderschap zijn inmiddels door het Schoolleidersregister PO aangemerkt als bron voor informeel leren. Zie www.avs.nl/professionalisering (Trainingen)

Gerelateerd nieuws