Voor het tweede opeenvolgende jaar lanceert het Overblijf Magazine de Nationale Overblijfdag. Op deze dag krijgen ruim 70.000 vrijwillige medewerkers in de tussenschoolse opvang (tso) erkenning voor het belangrijke werk dat zij doen ten behoeve van zo’n 600.000 overblijvertjes dagelijks.

Alle basisscholen in Nederland worden gevraagd om donderdag 2 juni op eigen, creatieve wijze aandacht te schenken aan het werk van tso-medewerkers. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met elkaar of met de ouders iets tekenen of knutselen ter aanbieding aan het overblijfteam. Andere ideeën zijn bijvoorbeeld een cursus cadeau doen of een taart bestellen. Het Overblijf Magazine reikt ideeën aan op haar site om de dag een feestelijk tintje te geven.

Gezien de aard en het belang van het werk verdient het overblijven een stevige positionering binnen de school. De tso dient een maatschappelijk belang: het draagt niet alleen bij aan de opvoeding van kinderen, het stelt tevens ouders in staat naar hun werk te gaan en het heeft een positief effect op het leerresultaat in de middag, aldus het Overblijf Magazine. Een goed gefaciliteerde en ingebedde tso is een visitekaartje voor de school.

Links

Gerelateerd nieuws