Nationale onderwijspubquiz 2021 op 28 december

Na het succes van 2020 organiseren leraren met diverse achtergronden opnieuw de Nationale Onderwijspubquiz. Een digitale pubquiz voor iedereen in het onderwijs op 28 december 2021. De vragen gaan van gewone pubquizvragen tot specifieke onderwijsvragen.

Nadat in 2020 ruim 2000 leraren en anderen meededen, gaat de organisatie uit van minimaal hetzelfde aantal inschrijvingen. Onder andere een team van onderwijswoordvoerders uit de Tweede Kamer neemt deel, net als diverse prominente onderwijsmensen.  

De Nationale Onderwijspubquiz ontstond in 2020 om in de ingewikkelde coronatijden iets leuks te doen voor en door leraren. Omdat er nu zo’n beroep wordt gedaan op leraren, van online lesgeven tot mondkapjesplicht handhaven, verdienen die extra een leuk evenement. Medewerkers van kinderopvang, basisscholen, middelbare scholen, mbo, hbo en universiteiten speelden mee. Minister Arie Slob verzorgde de opening voor de ruim 300 teams. 

Teams bestaan uit 2-8 mensen. Deelname gaat met een vrijwillige bijdrage, de winnaars mogen een goed doel uitkiezen waar de hoofdprijs naar toe gaat.  

Het evenement wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door onder andere Easytoys en Oproer Brouwerij.

Wanneer: 28 december 2021, 20.00 uur

Waar: online

Wie: iedereen die werkzaam is in of om onderwijs. 

Links