Dit jaar is het nog tot en met 31 mei mogelijk een Lerarenbeurs voor een bachelor- of masterstudie aan te vragen. Ook zijn er promotiebeurzen voor leraren beschikbaar. De promotiebeurs stelt een leraar in staat om onderzoek te doen voor een proefschrift. De aanmeldingsperiode voor deze beurs loopt van juli tot begin september.

Dit jaar zijn er 7000 beurzen beschikbaar voor bevoegde leraren of ambulant begeleiders die een bachelor- of masterstudie willen volgen om zich verder te specialiseren. De leraar of ambulant begeleider krijgt subsidie voor studiekosten, studiemiddelen en reiskosten. De werkgever komt in aanmerking voor een subsidie om de leraar studieverlof te verlenen en een vervanger aan te stellen. De aanvraagperiode loopt tot en met 31 mei.

Promotiebeurs
Vanaf juli kunnen bevoegde leraren een aanvraag indienen voor een promotiebeurs als zij promotieonderzoek willen doen. In 2014 zijn circa negentig beurzen beschikbaar. Aanvragen kan tot 2 september 2014. Geselecteerde leraren worden vier jaar lang voor maximaal 0,4 fte vrijgesteld, met behoud van salaris. Al ruim honderd leraren maken gebruik van de Promotiebeurs. De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zorgt voor de uitvoering.

Links:
Lerarenbeurs aanvragen > http://www.duo.nl/particulieren/leraar/de-lerarenbeurs/aanvragen-lerarenbeurs.asp
Promotiebeurs informatie >
http://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nwo/promotiebeurs-voor-leraren/promotiebeurs-voor-leraren.html

Downloads

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws