MR-starterskit: toolkit voor beginnende MR-leden

Om nieuwe MR- leden op weg te helpen, heeft Sterk Medezeggenschap een starterskit ontwikkeld met handige artikelen en praktische tips. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een vliegende start van jouw medezeggenschapswerk.

Er komt veel op beginnende MR-leden af. Om nieuwe MR-leden op weg te helpen, heeft Sterk Medezeggenschap – waar de AVS ook in participeert – een starterskit ontwikkeld. In deze toolkit vind je inspirerende video’s, artikelen en handreikingen met handige tips, overzichtelijke infographics en informerende podcasts. Bekijk de MR-starterskit voor een vliegende start in de MR.

Wat komt er allemaal kijken bij het medezeggenschapswerk in het funderend onderwijs? Wie is waarvoor verantwoordelijk en wat wordt er van je verwacht? Waar vind je inhoudelijke informatie? Hoe ziet goede medezeggenschap eruit? En welke onderwerpen en ontwikkelingen spelen er in en om de school? In de MR-starterskit vind je tips en adviezen voor een zachte landing in de MR. Oók voor de ontvangende (G)MR, het schoolbestuur en de schoolleider.

Het project Sterk Medezeggenschap is een initiatief van het ministerie van OCW en wordt uitgevoerd door het CAOP. Hierin werkt het CAOP samen met de PO-Raad, VO-raad, AVS, Algemene Onderwijsbond, CNV onderwijs, FVOV, LAKS, VOO en Ouders & onderwijs.

Link