Vrijdag 17 maart vindt het AVS-schoolleiderscongres “Samen maken we school” plaats in de Fabrique in Utrecht.  Inmiddels hebben zich al zo’n 700 deelnemers aangemeld. Volle bak dus!  

Van werkdruk naar werkgeluk

Als afsluiter van het congres gaat minister Wiersma* in gesprek over werkgeluk met Margriet Sitskoorn (Professor Neuropsychologie) en Paul Baan (Klassewerkplek) onder leiding van onze voorzitter Karin Straus.  

Het wordt steeds duidelijker dat de schooldirecteur een sleutelrol speelt in de aantrekkelijkheid van de school als plek om te werken. In tijden van grote lerarentekorten is goed werkgeverschap, en daarmee werkgeluk, dus belangrijker dan ooit. Immers, je wilt dat mensen graag in jouw school komen en blijven werken.  

AVS ziet in de praktijk dat scholen waar de directeur stuurt op werkgeluk door slim personeelsbeleid te voeren, minder verloop kennen. Ook solliciteren op vacatures van deze scholen vaak meer goede kandidaten. 

Al met al dus reden om met de tafelgenoten in gesprek te gaan over dit thema en met elkaar te bespreken hoe werkgeluk in het onderwijs bevorderd kan worden. 

Het belooft een interessant interactief gesprek te worden. 

Wil jij er ook bij zijn? Er zijn nog een paar plekken over op ons schoolleiderscongres. Sluit je aan bij de 700 andere deelnemers. 

*Onder voorbehoud van de agenda van de Ministerraad en eventuele actuele politieke agenda. 

Meer informatie over het AVS Schoolleiderscongres

Gerelateerd nieuws