Als stuwende kracht in het primair onderwijs, in een snel veranderende sector, vervult de schoolleider een cruciale rol binnen de school, het team en het bestuur. Hoe verdrink je niet in dagelijkse bezigheden? Hoe houd je de focus? Wat voor soort leider wil je zijn? Welk type leiderschap past het team en je school het best? En hoe blijf je aangehaakt bij wat er in de praktijk gebeurt? Tijdens de derde editie van de Nationale Schoolleider Top voor het primair onderwijs, op zaterdag 24 november in Amersfoort, kijk je met andere leiders naar dit soort vraagstukken.
 
Een dag die in het teken staat van ideeën uitwisselen, inspireren, motiveren en vooral van elkaar leren. Leiderschap, feedback en organisatieontwikkeling staan hierbij centraal. Toonaangevende leiders uit andere sectoren geven een kijkje in hun keuken. Zodat jij jouw leiderschap in relatie tot eigen ambities, je relatie met leerling, leerkracht en bestuur kunt scherpstellen. Het thema van deze editie is: ‘De kracht van leiderschap’.
 
Minister Slob
Als eindverantwoordelijke voor het primair onderwijs in ons land, neemt minister Arie Slob deel aan de Nationale Schoolleiders Top op 24 november. In het middagprogramma gaat de minister met schoolleider Vivian Berden en NL2025-aanjager Vincent Moolenaar in gesprek. Waar kunnen we elkaar helpen, ondersteunen en van elkaar leren?
 
Maarten van der Weijden
Olympisch zwemkampioen Maarten weet als geen ander hoe onverwachts het leven kan zijn. En hoe je, ondanks tegenslagen, je doelen voor ogen kan blijven houden. Maarten vertelt ons hoe hij de focus hield en houdt. Hoe ga je om met onverwachte, nieuwe situaties en de snel veranderende onderwijssector? Hoe zorg je ervoor dat jij als stuwende kracht de focus houdt op jouw doelen, die van de school en je medewerkers?

Andere bijdragen

Vincent Moolenaar
Vincent is verantwoordelijk voor de fusie van Ahold en Delhaize. Tijdens de NST PO 2018 vertelt Vincent ons hoe je hindernissen omzet in progressie.
 
Vivian Berden
Vivian is schoolleider van OBS De Graswinkel bij Stichting Eduquaat. In de middag gaat zij in gesprek met minister Arie Slob. Zij gelooft in het belang van elkaar inspireren en verder brengen. 
 
Ernst-Jan Stigter
Ernst-Jan is algemeen directeur van Microsoft Nederland. Elke stap richting zijn droombaan kwam met uitdagingen en kansen. Tijdens de NST PO 2018 vertelt Ernst-Jan hoe hij hiervan geleerd heeft.
 
Luister, het Leerorkest speelt!
Samen muziek maken is een verrijking en goed voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Tijdens de NST PO 2018 kun je genieten van het muzikale talent van het Leerorkest. 
 
De Nationale Schoolleiders Top PO wordt georganiseerd door de AVS, NL2025, OCW, PO-Raad, Schoolleidersregister PO en CNV Schoolleiders.

Links

Gerelateerd nieuws