Minister Arie Slob van Onderwijs heeft laten weten dat hij aanwezig zal zijn bij de Nationale Schoolleiders Top voor het primair onderwijs op 25 november in Utrecht, waar hij honderden schoolleiders zal ontmoeten. Martin Hersman, voormalig Olympisch deelnemer en Nederlands Kampioen op de 1500 meter, verzorgt een inleiding.

Na zijn schaatscarrière was Hersman werkzaam bij KPN, Simyo.nl en verantwoordelijk voor NU.nl. Momenteel is hij commentator bij schaatswedstrijden van NOS studio sport en managing partner bij Lifeguard, die zich bezighoudt met de vitaliteit en het prestatievermogen van organisaties, teams en leiders.

In de presentatie zal Hersman de aandacht leggen op focus. Hoe houd je de aandacht gericht op datgene wat je belangrijk vindt en waarom laten we ons zo makkelijk afleiden door de buitenwereld of gedachten die we hebben? Met metaforen uit topsport en andere high performing omgevingen geeft Hersman praktische handvatten om tijd en energie effectiever in te zetten.

Het thema van deze dag luidt: Leiderschap ontwikkel je samen. Naast leidinggevenden in het primair onderwijs (schoolleiders, bestuurders, bovenschools directeuren, locatiedirecteuren, adjunct-directeuren en bouwcoördinatoren) is ook een groot aantal toonaangevende leiders en bestuurders uit het bedrijfsleven en de sport- en kunstsector aanwezig.
 
De Nationale Schoolleiders Top wordt georganiseerd door de AVS, CNV Schoolleiders, het ministerie van OCW, de PO-Raad, NL2025 en het Schoolleidersregister PO. De bijeenkomst is gratis.
 
Meer informatie over het programma en aanmelden: www.ponationaleschoolleiderstop.nl
 
 

Links

Gerelateerd nieuws