De titel van het boek is zakelijk: Mindful leidinggeven. Effectiever en gezonder leven en telkens naar je essentie terugkeren, is de nieuwsgierig makende belofte van auteur Peter van der Roest. De pakkende ondertitel ‘Aandacht als anker in een stressvolle wereld’ trekt meteen de aandacht. En aandacht blijkt de rode draad door het hele boek. Leven en werken vanuit aandacht helpt ons bewust te schakelen tussen actie en reflectie, tussen doen en zijn.

Mindfulness is gewaarzijn en bewustzijn. Het vermogen om te ervaren wat er is en het oordeel hierover nog even op te schorten. Ernaar kijken, het voelen en het accepteren. Meditatie is een techniek die kan helpen om bewust de staat van ‘mindful zijn’ te trainen en vast te houden. Het boek richt zich op mensen die niet alleen competenter willen worden in hun rol als leider, maar ook bewuster in het leven willen staan. ‘Mindfulness is geschikt voor organisaties waarin mentale overbelasting op de werkvloer zorgwekkende vormen aanneemt.’ Herkenbaar? Werken in het onderwijs kenmerkt zich door snelheid, complexiteit, multitasken, timemanagement en een hoge druk op resultaten. Tegelijkertijd ervaren we steeds meer een verlangen om los te komen van de hectiek van alledag. Er is behoefte aan rust en ruimte. Het boek geeft tips om slimmer in plaats van harder te werken en daardoor meer te bereiken met minder stress, meer plezier en een duurzaam resultaat. Het lezen van het boek vraagt wel een open blik waarin je oordelen even opschort en jezelf openstelt voor dat wat je leest. mindful leidinggeven Heel duidelijk vind ik de bespreking van het leven als cyclische beweging tussen dualiteiten; de afwisseling van groei en neergang, licht en donker, activiteit en rust. Een autonoom proces dat, als we dit accepteren, tot meer harmonie leidt en minder spanning. Het is belangrijk om deze beweging te herkennen en de kracht van activiteit en rust te benutten. De schrijver stelt dat voortdurend doelen nastreven en willen presteren niet efficiënt is. Stilstaan en zien ‘wat er is’ is even wezenlijk als actief zijn en vooruitkijken. Rust is het uitgangspunt. Mindful leidinggeven is niet specifiek geschreven voor leiders in het onderwijs, maar is wel heel bruikbaar in het onderwijs. Voorwaarde is dat je de rust wilt nemen om jezelf beter te willen leren kennen. Je krijgt echt een spiegel voorgehouden. De inzichten maak je jezelf gemakkelijk eigen door de manier waarop het verteld wordt. Het boek gaat veel verder dan vaardigheden leren om de dingen beter te doen: het legt je uit dat je op basis van inzicht onderscheid kunt maken tussen je ‘ik’ en je onvoorwaardelijke bestaan. Wij zijn het voorbeeld voor onze kinderen en als we zelf leren om stil te staan, aandacht te richten, bewust te doen en zijn, kunnen we dat doorgeven aan onze toekomstige leiders. De publicatie bevat veel praktische oefeningen om hier zelf mee aan de slag te gaan. De acht houdingskwaliteiten die het fundament vormen van mindfulness zijn heel herkenbare waarden in het onderwijs. Deze worden met praktijkvoorbeelden ondersteund.

Lees met een frisse blik, een van de acht houdingskwaliteiten die besproken worden. Na het lezen van dit boek kan ik in elk geval niet anders dan met een frisse blik mezelf anders zien en ervaren. Het helpt je om met aandacht voor het huidige moment te functioneren vanuit rust en evenwicht.

Marleen Huisman is directeur Onderwijs bij de Stichting Katholiek Onderwijs Haaren.

Mindful leidinggeven. Aandacht als anker in een stressvolle wereld. Peter van der Roest, 2013, Altamira – Becht, EAN 9789401300971
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws