Minder onderwijsvacatures dan vorig jaar

Monster employment index
Het aantal onderwijsvacatures lag in september van dit jaar 9 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

Uit de index blijkt dat de daling in september het grootst was in de juridische sector (-11 procent), de publieke sector (-9 procent), het onderwijs (ook -9 procent) en de gezondheidszorg (-8 procent). Alleen het aantal vacatures binnen human resource management bleef stabiel. Ondanks de voortdurende dalingen, ziet managing director Diana Krieger van Monsterboard.nl een lichtpuntje: “De mate waarin het aanbod op jaarbasis afneemt loopt terug. Hieruit lijkt de Index en daarmee de markt toch wat stabieler te worden.” De Monster Employment Index maakt geen onderscheid tussen vacatures in het primair en voortgezet onderwijs en de andere sectoren. Ook wordt er bij de daling geen rekening gehouden met vacatures voor bijvoorbeeld leerkrachten en managers in het onderwijs. Het aantal vacante directiefuncties in het onderwijs is bijvoorbeeld nog steeds erg moeilijk te vervullen. (bron: VOS/ABB)

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.