In aantal regio’s klassen naar huis gestuurd

De Inspectie van het Onderwijs vraagt scholen en instellingen die vanwege een coronabesmetting moeten sluiten (of niet open kunnen gaan) en ook scholen die na sluiting weer opengaan, dit te melden via het meldpunt schoolsluiting.

Het gaat alleen om de sluiting van de volledige school, afdeling of opleiding, en niet om de situatie waarin een klas in quarantaine moet. Het meldpunt is bedoeld voor het (speciaal) basisonderwijs, het voortgezet (speciaal) onderwijs en het mbo.

Dagblad Trouw meldde onlangs in zijn blog dat sinds het begin van het schooljaar alweer tientallen klassen naar huis gestuurd zijn vanwege besmettingen. Ook de laatste cijfers van het RIVM bevestigen dat het onderwijs weer een belangrijke plaats van besmetting is. Van alle coronagevallen waarvan de GGD de besmetting wist te achterhalen, was dat in een op de acht gevallen (12,5 procent) het onderwijs of de kinderopvang. De GGD geeft aan dat in de regio Utrecht en Den Haag en omstreken al klassen naar huis gestuurd.

Het OMT bepleitte afgelopen week om per 20 september niet meer hele klassen naar huis te sturen als zich een coronabesmetting voordeed.

Links

Gerelateerd nieuws