Speelt muziekonderwijs bij jullie een belangrijke rol in de klas en wil je je ervaringen hierover met collega’s delen? Of heb je altijd al de wens gehad om muziekonderwijs tot een hoger plan te tillen en weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Meld je dan nu aan voor de werkconferentie ‘Méér Muziek in Mijn Klas’ op dinsdagmiddag 10 mei in Den Haag. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Op deze dag staat de belangrijke rol die leerkrachten spelen bij de verankering van muziekonderwijs in de klas centraal en nodigt stichting Méér Muziek in de Klas schoolleiders, groepsleerkrachten en studenten van de pabo uit het hele land uit om inspiratie en kennis op te doen en uit te wisselen.

Werkconferentie Méér Muziek in Mijn Klas

Professor Erik Scherder en zanger Jeangu Macrooy vertellen over de kracht van muziek en ook schoolleiders, leerkrachten en leerlingen delen inspirerende verhalen over de impact van muziek in de klas. Levent Aslan, directeur Aslan Muziekcentrum, verzorgt een gezamenlijke muzikale activiteit. Vervolgens gaat iedereen tijdens de workshops aan de slag met thema’s zoals muziekonderwijs geïntegreerd met andere vakken, muziek in het speciaal onderwijs en het verrijken van je lesdag met muziek.

Doel van deze dag is dat leerkrachten, schoolleiders en studenten van alle muzikale niveaus nieuwe inzichten en inspiratie opdoen om in te zetten voor structureel muziek in de klas.

Programma

13:15 uur – Start inloop met broodjes, koffie en thee
14:00 uur – Muzikale opening door de Doe maar mee band uit Gelderland
14:05 – 15.05 uur  – Plenair programma met o.a. Erik Scherder en Jeangu Macrooy en Aslan Muziekcentrum uit Amsterdam
15:15 uur  –  Workshopronde 1
16:20 uur  – Workshopronde 2
17:15 – 17:40 uur – Plenaire reflectie en afronding
17.40 – 18.00 uur  – Informele na-ontvangst

U kunt zich tot donderdag 21 april aanmelden voor de werkconferentie door op onderstaande aanmeldknop te klikken. Let op, er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Heb je eerst nog een vraag over de werkconferentie? Stuur dan een email naar info@meermuziekindeklas.nl

Link

Gerelateerd nieuws