Hoe bereiden de scholen in IJsland kinderen voor op een modern leven dat zich ook buiten het eiland afspeelt, terwijl traditionele waarden en isolement de basis van het dagelijkse leven vormen? Tijdens deze studiereis van de AVS, die van 6 tot 12 november plaatsvindt, bezoeken de deelnemers een aantal scholen in Reykjavik en in kleine dorpen. Ook zijn er diverse excursies. Interesse? Meld je snel aan!

We bezoeken een aantal verschillende scholen in Reykjavik, waardoor je een brede indruk krijgt van het onderwijs zoals zij dat vormgeven. Door de verschillen tussen de scholen te bekijken, ervaar je hoe een nationaal curriculum door de schoolteams zelf vormgegeven kan worden, afhankelijk van de lokale omstandigheden. Je verdiept je in actuele concepten zoals Deep learning, focus op leren en mindfulness. Daarnaast is er aandacht voor opvoedingsidealen van ouders en kennis over de identiteit van de IJslandse cultuur.

Het land, de cultuur en de natuur

De moderne en snelgroeiende hoofdstad Reykjavik, smeulende vulkanen en geothermische velden, spoelzandvlakten, meren met ijsschotsen en imposante gletsjers. Deze studiereis biedt de kans kennis te maken met de unieke en zeer verschillende landschappen en historische plaatsen. Excursies zijn, in overleg, mogelijk naar de Blue Lagoon, de Strokkur geysir, de Gullfoss waterval en het nationaal park Thing Vellir. Ook kan een gletsjertocht met gids op het programma staan. De geplande excursies (soms vergen die lichamelijke inspanning) bieden een bijzondere gelegenheid aan de deelnemers elkaar op een intensieve wijze anders te leren kennen. Ook dit is samenwerkend leren.

Deze reis is van zondag 6 tot zaterdag 12 november (terugvlucht). Aanmelden kan tot 28 juli 2022.

Link

Gerelateerd nieuws