Groep 8 van basisschool Statenkwartier uit Den Haag is de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ en is de winnaar van de zevende editie van de Media Masters Game, Nederlands grootste mediawijsheidproject voor groep 7 en 8.

Leerlingen gingen tijdens de MediaMasters Game vijf speldagen aan de slag met onderwerpen zoals nepnieuws, sociale media, reclame, virtual reality en online gedrag. Daarnaast maakten de leerlingen thuis een digitale krant en vlogs, tekenden ze een virtual reality-les en gingen ze in gesprek met hun ouders over elkaars mediagebruik. Aan het eind van het mediawijsheidspel ontvangt iedere deelnemer een MediaMasters-diploma. De MediaMasters Game is een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid, beide initiatieven van Mediawijzer.net.
 
Onderwijscurriculum
In het nieuwe regeerakkoord is opgenomen dat de afgesproken herziening van het onderwijscurriculum wordt doorgezet en in 2019 wordt verankerd. Mary Berkhout, programmadirecteur van Mediawijzer.net: “We zijn blij met de plannen van de nieuwe regering. Maar het kan nog wel tot 2023 duren voordat digitale geletterdheid in de praktijk is doorgevoerd bij scholen. Onze oproep naar scholen is om dit niet af te wachten. MediaMasters is een mooie manier om kennis te maken met mediawijsheid en het bestaande lesmateriaal en aanbod.”
 
Sbo
De MediaMasters Game is ook beschikbaar voor kinderen uit groep 7 en 8 van het speciaal basisonderwijs. De Game heeft ondertiteling en wordt sinds 2016 ondersteund door gebarentaal. Groep 8 van De Sterrenkijker uit Uden werd de winnaar van het klassement speciaal basisonderwijs.

Links

Gerelateerd nieuws