Meer trajecten voor beter rekenen

1,8 miljoen extra beschikbaar
Staatssecretaris Dijksma verdrievoudigt het aantal rekenverbetertrajecten waaraan basisscholen kunnen deelnemen om de rekenprestaties van hun leerlingen te verbeteren, van 125 naar 375.

In augustus maakte Dijksma al bekend dat scholen zich konden inschrijven voor 125 rekenverbetertrajecten. Omdat, net als bij de taalverbetertrajecten, de verwachte animo onder scholen groot zal zijn, stelt Dijksma 1,8 miljoen euro extra beschikbaar voor 2008, zodat in totaal 375 trajecten kunnen worden ingevuld.

Scholen uit het basisonderwijs, het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs kunnen zich groepsgewijs tot 10 oktober aanstaande aanmelden voor de rekenverbetertrajecten. Een groep van aanvragende scholen moet een mix zijn van scholen die al goed presteren en scholen die beter willen presteren. Op die manier wordt het leren van elkaar tussen scholen onderling gestimuleerd.

Meer informatie en aanmelden: www.rekenpilots.nl/rekenverbetertraject

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.