Meer internetles op school

Leerlingen willen op school meer leren over internet, blijkt uit een onderzoek van de stichting Mijn Kind Online. Als ze er al les over krijgen, gaat dat meestal niet over de dingen die ze graag willen leren, zoals het maken van een eigen website of het plaatsen van filmpjes op internet.

Ruim driekwart van de leerlingen tussen 10 en 14 jaar wil meer internetles; 37 procent geeft aan dat ze nooit onderwezen worden over het wereldwijde web. Slechts 7 procent vindt dat ze iets van de leerkracht kan leren over internet, zo blijkt uit het onderzoek onder 366 leerlingen. De internetlessen op school gaan volgens de geraadpleegde leerlingen momenteel vooral over effectief zoekgedrag en veiligheid. Veel tieners krijgen wel les over computergebruik, zoals werken met bijvoorbeeld Word, PowerPoint en Excel. In reactie hierop lanceert de stichting Mijn Kind Online samen met jongerenkrant Kidsweek een gratis krant voor kinderen over mediawijsheid: de Kidsweek Mediawijzer. De krant laat kinderen zien hoe ze op internet professioneel en veilig eigen media kunnen produceren en publiceren.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.