Masterclass werkgeluk en onderwijskwaliteit op 11 oktober

Met Paul Baan en 2 schoolleiders 

Scholen die hoog scoren op werkgeluk hebben veel minder personeelsverloop en ziekteverzuim. Klassewerkplek geeft scholen die uitblinken in hun bijdrage aan het werkgeluk van leerkrachten een voorbeeldfunctie. In deze interactieve sessie op woensdag 11 oktober (van 12.30-16.00 uur) in Utrecht gaan we zelf aan de slag met dit thema aan de hand van (jouw) cases.

Uit het onderzoek van Klassewerkplek blijkt keer op keer de cruciale rol van de schoolleider bij het behoud van leerkrachten. Leerkrachten die beter in hun vel zitten, kunnen meer rust en structuur bieden waardoor leerlingen beter presteren. En dit heeft dus direct invloed op de onderwijskwaliteit.

Aan de hand van thema’s die bijdragen aan werkgeluk gaan we in gesprek over het organiseren van werkgeluk én onderwijskwaliteit. Dat doen we samen met Karin Landman, schoolleider van OBS Anne Frank in Leiden, en Dorien Overvliet, schoolleider van de Fortgensschool in Voorschoten. De sessie wordt begeleid door Paul Baan, ex-zijinstromer en oprichter van Klassewerkplek.

Ga in gesprek met andere startende schoolleiders. Er is veel ruimte voor vragen en discussie.

Kosten:
Leden: 175 euro
Niet-leden: 225 euro

12:30 – Inloop en lunch
13.00 – Start
16:00 – Einde

Over Klassewerkplek

Scholen in Nederland werken keihard aan het oplossen van het lerarentekort. Tegelijkertijd kent de sector een hoge uitstroom, en hapert de instroom door berichten over werkdruk en lage beloning. Daarom geeft Klassewerkplek aandacht aan positief werkgeverschap in het primair onderwijs. Scholen kunnen meedoen aan een onderzoek om het werkgeluk van leerkrachten in kaart te brengen. Met de resultaten kunnen alle scholen zien waar en hoe ze kunnen leren van deze voorbeeldscholen. Meer informatie: https://www.klassewerkplek.nl/

Belangstelling voor deze bijeenkomst? Mail netwerk@avs.nl 

Direct inschrijven