Schrijf je snel in voor Masterclass startende schoolleiders

Als startend schoolleider komt er veel op je af. Het is dan fijn dat er mensen naast je staan die met je meekijken en je verder op weg helpen.

Tijdens de masterclass staan Femmy Wolthuis en Sander Galjaard – de auteurs van het 100 dagen document: Versterk jouw schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school – voor je klaar om samen met een aantal andere startende collega-schoolleiders antwoorden te vinden op jouw vragen.

De eerste 100 dagen als schoolleider zijn vast voorbij gevlogen. Alles is nieuw en spannend en je maakt kennis met de leerlingen, collega’s, ouders, het bestuur en de omgeving van je school. Vermoedelijk heb je weinig tijd voor reflectie over ‘wat gebeurt er nu allemaal?’ In de masterclass zoomen we uit en staan we stil bij wat je hebt aangetroffen bij jou op school. We leren je wat je waarneemt te duiden. Hoe zorg je voor verbinding? Hoe ziet jouw schoolsysteem eruit? Ook staan we stil bij dat wat de school met jou persoonlijk doet.

Na deze masterclass heb je meer inzicht gekregen in wat er op school speelt en heb je handvatten gekregen om hier op een goede manier leiding aan te geven. De masterclass is daarom ook aan te raden als je al wat langer schoolleider bent (maximaal 5 jaar). We gaan actief aan de slag en gebruiken diverse werkvormen om samen in de onderstroom van jouw school te duiken. Neem je duikbril en je zwemvliezen mee! 

Over de trainers

De trainers zijn Femmy Wolthuis en Sander Galjaard, auteurs van het 100 dagen document ‘Versterk je schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school’. Zij zijn verbonden aan In Mundo Coöperatie U.A., dat zich richt op het versterken van leiderschap in het onderwijs, dat bijdraagt aan gezonde en levendige organisaties. Op LinkedIn vind je meer informatie over de achtergrond van Femmy Wolthuis en Sander Galjaard.

Kijk ook naar:

Ervaringen van gebruikers over het document ‘Versterk jouw schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school’:

“Het document heeft mij handvatten gegeven om de eerste 100 dagen vorm te geven en zorgt ervoor dat ik regelmatig ‘boven’ de situatie kan hangen om het geheel te overzien en niet direct de inhoud in te duiken.”

“Ik heb het document geprint en met een mooie kaft op mijn bureau gelegd. Ik pak het er regelmatig even bij en dat helpt echt!”

Netwerk startende schoolleiders

Het netwerk heeft als doel van elkaar te leren, elkaar te inspireren en ideeën uit te wisselen. Dit doen we via digitale en fysieke bijeenkomsten. Je kan meedenken over de invulling en wensen voor latere bijeenkomsten, tijdens deze eerste fysieke bijeenkomst of in een brainstormgroep. Ook kunnen we in deze bijeenkomsten samen kijken hoe we het beroep van schoolleider aantrekkelijk kunnen maken, zodat ook voor de toekomstige generaties de onderwijskwaliteit behouden blijft. Vragen of aanmelden voor de brainstormgroep? Mail naar netwerk@avs.nl