Schooldirecteur Marleen de Kleijn van Startpunt International in de Haagse Schilderswijk is op het AVS Schoolleiderscongres door haar schoolleiders verkozen tot Meest Innovatieve Schoolleider van het Jaar 2022. De Kleijn ontving de prijs onder meer voor de invoering van een heel nieuw onderwijsconcept dat de resultaten op haar school aanzienlijk verbeterde. Zij ontving de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Margreet van Iterson.

Het Startpunt in Den Haag is de eerste, door de overheid gefinancierde, Nederlandstalige basisschool waar het Primary Years Programme van het International Baccalaureaat (IB) draait. Dit programma – ontwikkeld voor internationale scholen met kinderen van expats – biedt ook leerlingen met een andere achtergrond een goede start in de schoolloopbaan. “De kinderen in onze wijk zijn niet geboren in een gouden kribje. Zij moeten vaak harder knokken en zullen later meer obstakels tegenkomen. Ik wil dat deze kinderen dezelfde kansen hebben als alle andere leeftijdsgenootjes. Daar kom ik ‘s morgens mijn bed voor uit”, aldus de Kleijn. Bekijk hieronder een video of lees haar hele verhaal.

Presentatie Top 3 genomineerden

Eerder werden zeven schoolleiders gepresenteerd voor de prijs, die voorafgaand aan het Schoolleiderscongres werd teruggebracht naar een Top 3. Zij werden op het AVS Schoolleiderscongres gepresenteerd middels onderstaande video, waarna een digitale stemming heeft plaatsgevonden waarbij de keuze uiteindelijk viel op Marleen de Kleijn.

Innovatieve prijs

De winnaar wint een gratis sessie van de AVS Academie en een innovatieve prijs van De Rekenwinkel die een complete leerlijn Sphero robots bestaande uit Sphero Indi, Sphero Mini en Sphero Bolt robots beschikbaar stelt. Met deze set kunnen de leerlingen naar hartenlust zelf programmeren, bouwen, ontdekken, uitvinden en leren. Ook schuift de winnaar aan bij een gesprek met de nieuw minister Wiersma.