Weet u dat meer dan tachtig miljoen kinderen wereldwijd geen toegang hebben tot onderwijs en daardoor geen enkele kans in hun verdere leven? Miljoenen kinderen worden gedwongen tot kinderarbeid. Het World Education Forum (WEF) wil daar verandering in brengen.

Het WEF is een wereld omspannend netwerk van scholen en onderwijsgevenden dat opkomt voor alle kinderen die geen of onvoldoende onderwijs kunnen volgen. Daartoe gaat het WEF regeringen over de hele wereld op hun verantwoordelijkheden wijzen: investeer in de kinderen van je land! De missie van het WEF is om het aantal kinderen dat toegang heeft tot onderwijs, te vergroten. Daarmee sluit het forum aan bij de Millenniumdoelen voor 2015 van de Verenigde Naties. Vooral bij doel 2: ‘Alle jongens en meisjes gaan naar school’. Het WEF werkt samen andere organisaties die zich voor gelijke doelen inspannen, zoals Wereldouders en andere. Veel scholen in Nederland hebben zich vanaf het begin aangemeld als WEF-school. Voor 15 euro per jaar wordt ook uw school WEF-school en werkt u mee aan onderwijs voor voor ieder kind ter wereld. Meer informatie en aanmelden: www.wefnederland.wikispaces.com 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws