Ontdek Ontwikkel-kracht

Op 1 november informatieve kick-off 

Ontwikkelkracht is er voor schoolleiders en leraren in het primair en voortgezet onderwijs die de ontwikkeling van hun leerlingen en hun eigen vakmanschap willen versterken. Daarvoor kunnen scholen aanspraak maken op middelen uit het Nationaal Groeifonds. Op woensdagmiddag 1 november a.s. organiseert Ontwikkelkracht een interactieve en informatieve kick-off waar AVS bij is, als partner van SLO.  Kom jij ook kennismaken met het programma Ontwikkelkracht!?

Een aantal scholen is dit jaar gestart met een pilot. AVS informeerde je eerder over deze ontwikkeling.

Binnen het programma staat co-creatie, een lerende aanpak en evidence-informed werken centraal. De onderwijsprofessional staat samen met de wetenschapper aan het roer in een aanpak waar de schoolleider, leraar en leerling écht van profiteren. In deze aanpak is de rol van de schoolleider cruciaal. Daardoor is de kans groter dat er sprake is van een duurzame ontwikkeling met grote impact in de klas, optimale ontwikkelkansen voor leerlingen en meer werkplezier onder leraren. Er zijn vier pijlers waaruit de school eentje kiest. Door de verschillende pijlers is er altijd een aanpak die past bij de school:  

Pijler 1: We versterken de onderzoeks- en verbetercultuur. (Groeikracht en Transformatieve School) 
Pijler 2: We maken kennis over de belangrijkste onderwijsvraagstukken vindbaar, toegankelijk en bruikbaar (NRO) 
Pijler 3: We ontwikkelen samen met onderzoekers kansrijke aanpakken voor grote onderwijsknelpunten (Educationlabs) 
Pijler 4: We helpen scholen te leren van andere scholen, zodat ze met elkaar oplossingen vinden voor de problemen van nu (Expertscholen) 

Wat kun je verwachten van de kick-off? 

Ontwikkelkracht opent de kick-off met een inspirerende plenaire sessie over het belang van evidence-informed werken. Ook vinden er deelsessies plaats over de pijlers en delen de pilotscholen hun eerste ervaringen. Ontwikkelkracht sluit af met de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek om jouw situatie te bespreken onder het genot van een hapje en een drankje.  

Locatie: De werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven (Kees Boekelaan 10-12) 
Tijdstip: 14.00 – 18.00 uur 

Links