Luitenant-generaal Dennis Luyt, Commandant Luchtstrijdkrachten, is de inleidende spreker op het AVS Schoolleiderscongres op vrijdag 18 maart 2022. In de plenaire inleiding gaat hij in op het veranderend leiderschap binnen de strijdkrachten en waarom er in leiderschap altijd ontwikkeling zit.

Generaal Luyt spant zich in voor het blijvend investeren in de vernieuwing van onze luchtmacht. De snel veranderende omgeving waarin de luchtmacht slagkracht moet leveren eist dat ook van ons, meent hij. Als geen ander weet hij dat de manier waarop we vandaag werken gewoonweg niet goed genoeg is voor de vliegoperaties van morgen. Door focus aan te brengen wordt nadrukkelijk de koppeling gezocht met de uitvoering van de missies van vandaag en morgen. En met de transitie naar de vijfde generatie Luchtmacht.

Generaal Luyt spreekt over veranderend leiderschap. Een nieuwe samenleving en een nieuwe inrichting, ook van de krijgsmacht, vraagt om andere kennis. En dus ook om andere leiding om dat menselijk kapitaal optimaal te benutten.

Luitenant-generaal Dennis Luyt is sinds 2016 Commandant Luchtstrijdkrachten. Zijn militaire loopbaan begon in 1981 aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Sindsdien heeft hij meerdere functies vervuld, van jacht-/volg-/exchange vlieger, vluchtcommandant en wapeninstructeur tot commandant en directeur. Van 2012 tot 2014 was hij Directeur Operaties van het CLSK. Vanaf 2014 werd hij belast met de functie Directeur Directie Aansturen Operationele Gereedheid (D-DAOG) bij de Defensiestaf.

Het programma is in volle voorbereiding. Er zijn inmiddels 21 sessies waaruit deelnemers binnenkort kunnen kiezen.

Schrijf je nu alvast, met vroegboekkorting, in voor het congres.

Gerelateerd nieuws