Loek Hermans centrale inleider op AVS-congres

De AVS is verheugd dat Loek Hermans bereid is de centrale inleiding te houden tijdens het AVS-congres op 23 maart 2007 aanstaande.

AVS-voorzitter Ton Duif: “Hermans kan als geen ander, als ex-minister van OCW en voorzitter van MKB-Nederland, de koppeling maken tussen onderwijs en het thema `leiding geven met het oog op morgen´. Door zijn jarenlange ervaring als leidinggevende en zijn kennis van het onderwijs is hij in staat de toekomstige ontwikkelingen in het krachtenveld van het primair onderwijs in kaart te brengen.” Hermans is in 1972 begonnen als docent maatschappijleer en heeft een lange bestuurlijke loopbaan achter zich: gemeenteraadslid te Nijmegen, lid van de Tweede Kamer, burgemeester van Zwolle, commissaris van de Koningin in Friesland en minister van OCW. Vanaf 1 juli 2003 is Hermans voorzitter van MKB-Nederland, de brancheorganisatie voor midden- en kleinbedrijf. Hermans volgt het onderwijs nog steeds nauwgezet. Dit blijkt onder andere uit zijn betrokkenheid bij en samenwerking met de AVS, bijvoorbeeld met betrekking tot de ontwikkeling van het AVS Scholenportaal het digitale (leden) netwerk Kennis Delen. Het congresthema is `Toekomst in beeld. Leiding geven met het oog op morgen.´ “Zeker in een tijd dat er veel op de schoolleider afkomt, zoals passend onderwijs, lumpsum, buitenschoolse opvang en de toenemende samenwerking met externe instellingen en organisaties, is het belangrijk de toekomst goed in beeld te krijgen”, aldus Duif. De andere sprekers op het congres zijn Remco Claassen, Gijs ten Kate, Marc Lammers, Leo Lenssen, Dolf van Veen en Naud van der Ven. De 24 workshops, waar de koppeling met het onderwijsveld wordt gemaakt, gaan over `het krachtenveld´, `het vak´ en `de rollen´ van de schoolleider´. Het complete programma vindt u op het AVS Scholenportaal.

Actueel
Kader Primair 5 – Januari 2007

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.