De website Lerarentekortisnu.nl, die het lerarentekort in heel Nederland inventariseert, is na een onderbreking van ruim een maand, weer online gezet. De site meldt op 20 augustus dat na de zomervakantie minstens 4857 kinderen geen leerkracht hebben. Er is een tekort aan 212 leerkrachten, 18 intern begeleiders, 4 onderwijsassistenten en 16 directeuren.

‘Er gaan enorme problemen ontstaan door het verwachte #lerarentekort’, meldt de site, die op 26 januari 2018 in het leven was geroepen door basisschoolleerkracht Eddy Erkelens samen met onderwijsbestuurder Jeroen Goes. Vanaf 9 juni was de site in overleg met PO in Actie gesloten, maar weer heropend per 14 juli.

Leraarzoektbaan.nl
De initiatiefnemers van de site vroegen zich af of er ook leraren zijn die werk zoeken. ‘Als het over het lerarentekort gaat, hoor je vaak dat er nog een stille reserve is van leraren die best zouden kunnen werken. Hoeveel docenten die een baan zoeken zijn er daadwerkelijk?’ En dus lanceerde Erkelens begin augustus het aanvullende Leraarzoektbaan.nl
Tussenstand op 20 augustus: 104 bevoegde leraren bieden zich aan – daar zitten ook leraren tussen die werk zoeken in het voortgezet onderwijs of op het mbo. Op een kaart kunnen zoekende scholen zien waar deze leerkrachten zich bevinden.

Links

Gerelateerd nieuws