Leidinggeven aan onderwijs op afstand

Het afstandsonderwijs op scholen duurt nog even voort. In ieder geval tot de meivakantie werken leerlingen thuis aan hun ontwikkeling. Juist in deze drukke en intense tijd is het voor leiders belangrijk om geïnspireerd te blijven. Om zo ook hun team te blijven inspireren. ​Daarom organiseert de AVS Inspiration Wednesday met gratis digitale inspiratiesessies voor schoolleiders.

Peterdevries.png

8 april, 15.00 uur Hoe betrek je ouders bij thuisonderwijs, vooral bij complexe thuissituaties? Peter de Vries
Peter de Vries is expert, adviseur en onderzoeker op het gebied van ouderbetrokkenheid en sinds kort verbonden aan de AVS Academie. In deze digitale inspiratiesessie inspireert Peter je om juist in deze coronacrisis op afstand effectief samen te werken met ouders. Met als doel om de leerling steeds beter te helpen bij zijn eigen ontwikkeling en met een focus op de cognitieve en sociale ontwikkeling.

In april wordt iedere woensdagochtend om 11.00 uur (let op! op 8 april is dat om 15:00 uur) een inspiratiesessie verzorgd. De volgende thema’s komen aan bod:

  • Hoe houd je op afstand je team geïnspireerd?
  • Hoe zorg je voor je eigen professionalisering?
  • Hoe ga je verder als de scholen weer open gaan?

Houd de wekelijkse nieuwsbrief in de gaten om te zien welk thema wanneer aan de orde komt. De komende weken breiden we het aanbod aan inspiratiesessies verder uit.

Binnenkort hervat AVS Academie de opleidingen digitaal, kijk voor het aanbod op www.avs.nl/academie
 
Meld je aan voor de gratis inspiratiesessie via www.avs.nl/inspiratiesessies
Je ontvangt dan een uitnodiging voor een webinar via Microsoft Teams.