Leiderschap in Lage Landen: het 15e AVS Congres

19 maart 2010 vindt het 15e AVS-congres plaats, hét jaarlijkse onderwijscongres van de Algemene Vereniging Schoolleiders. De titel, Leiderschap in lage landen, zal in 4 verschillende routes behandeld en uitgewerkt worden. Congresgangers kunnen na een centrale inleiding op de route een plenaire sessie én een workshop volgen. Natuurlijk kunnen bezoekers er ook voor kiezen sessies uit verschillende routes te volgen. De dag wordt inhoudelijk afgesloten door Inge Diepman.

De 4 routes zijn: 1) Voor wie van aanpakken houdt (zakelijk en realistisch leiderschap), 2) kiezen voor reflectie en behoud van het goede (borging & reflectie), 3) Pionieren in de polder (toekomstgericht en idealistisch leiderschap) en 4) Achter de horizon (inspirerend leiderschap).

Ziet u in uzelf een visionair, dan kunt u kiezen voor de route die hierop inspeelt. Maar u kunt natuurlijk ook juist kiezen voor de route die alle vernieuwingen eerst zorgvuldig wikt en weegt alvorens er iets van over te nemen. Bent u bijvoorbeeld een zakelijk leider, de bouwer in het hier en nu? Dan volgt u route 1 om hierin extra bagage te verzamelen. Of juist een andere route, om uzelf te verbazen over en laven aan andere zienswijzen. Maar wellicht herkent u zich meer in een andere route en kiest u een van de andere mogelijkheden. Als u wilt, kunt u overigens ook van route switchen.

Nieuw dit jaar tijdens het AVS-congres zijn de inloopsessies in de pauzes. Ook in deze sessies is bewust rekening gehouden met de diverse doelgroepen van de AVS. Zo is er een halfuursessie voor Young Professionals (de leerkracht met leidinggevende ambities en de startende schoolleider), een halfuursessie over pensioenen en een sessie over Europees aanbesteden. Die laatste zal waarschijnlijk vaker bezocht worden door de bovenschoolse directeur.

Dit groots(t)e onderwijscongres is interessant voor AVS-leden én voor niet-leden. AVS-leden kunnen een collega meenemen tegen een zeer aantrekkelijk introducétarief. AVS-leden betalen, bij aanmelding vóór 5 februari 2010, 195 euro. Niet-leden 400 euro. Een introducé betaalt slechts 275 euro!

Zie voor meer informatie en het programma: https://avs.nl/congres2010

Beoordeling AVS-congres 2009 (meer dan 1000 bezoekers): 8,8!  

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.