Op basisschool De Klim-Op in het Brabantse Hoogerheide is vrijdagochtend 1 december rond 11:25 uur een de 8-jarige Jesse in een klaslokaal op gewelddadige wijze om het leven gebracht. Binnen een uur hield de politie een 22-jarige verdachte aan.

De politie heeft vrijdag na de moord een buurtonderzoek ingesteld. Het onderzoek beperkte zich niet tot alleen tot de directe omgeving van de school. Om welke plekken het verder gaat, is niet bekendgemaakt. Ook over de toedracht wil de politie nog niets zeggen.

De school werd na de gruwelijke ontdekking direct ontruimd en de kinderen naar huis gestuurd. Zij werden samen met de leerkrachten opgevangen door Slachtofferhulp. Op het gemeentehuis van Woensdrecht, waar Hoogerheide onder valt, is een crisiscentrum ingericht. Op http://www.condoleance.nl/ hadden zaterdag rond 12.00 uur ruim 1100 mensen hun medeleven betuigd.

De AVS is zeer geschokt door deze gebeurtenis en heeft contact opgenomen met de school(leider) om daar waar mogelijk hulp te bieden.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.