Leer in een kenniskring

Het Schoolleidersregister PO organiseert twee keer per jaar een kenniskring, waarmee je als schoolleider je kennisbasis kunt vergroten. AVS maakt zich sterk voor de positie van de schoolleider, onder andere door voortdurend werk te maken van de goede randvoorwaarden van doorlopende professionalisering. Hiertoe werken we samen met het Schoolleidersregister PO.

De kenniskringen ontsluiten kennis op een bepaald thema en gieten dit in een praktische vorm, zodat schoolleiders die kennis kunnen gebruiken in hun beroepspraktijk. De kenniskringen ontwikkelen zo nieuwe professionaliseringsthema’s of actualiseren bestaande thema’s. Ze delen de bevindingen met alle schoolleiders in Nederland via een overzichtsartikel. Ook kiezen ze  voor andere vormen van presentatie, zoals een digitaal magazine, een animatie of een film.

Flexibilisering registratie

De herregistratie wordt vanaf 1 januari 2024 meer flexibel. Hierover hebben de geregistreerde schoolleiders onlangs een bericht gekregen van het Schoolleidersregister. Je hoeft als schoolleider niet meer te wachten tot je 100 punten hebt verzameld. Vanaf 60 punten kun je je herregistratie al aanvragen, maar dan geldt de herregistratie wel voor een kortere periode, namelijk drie jaar. Schoolleiders die 80 punten hebben verzameld kunnen zich herregistreren voor vier jaar. Met 100 punten geldt een herregistratieperiode voor vijf jaar. Heb je meer dan 100 punten verzameld, dan kun je je zelfs voor een langere periode registreren: met 120 punten kun je je voor een periode van zes jaar herregistreren, met 140 punten voor zeven jaar.

Link