Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft zijn jaarlijkse eindexamenklachtenlijn weer geopend. Ondertussen zijn er 21.466 klachten binnengekomen. Veruit de meeste daarvan, 10.234, gingen over wiskunde A voor vwo. Dinsdag 18 mei schuift demissionair minister Arie Slob aan om bij te springen op de klachtenlijn. 

De eerste dag van de centrale examens stonden o.a. Nederlands voor vmbo KB, GL en TL en Wiskunde A, B en C voor vwo op het programma. Veruit de meeste klachten gingen deze eerste dag over wiskunde A voor het vwo. Een derde van alle deelnemers aan dat examen uitte hun ongenoegen. Ook leverde de eerste dag van de examens enkele organisatorische klachten op, van hitte in de examenzaal, waarbij kandidaten geen water mochten drinken, tot geluidsoverlast van bouwwerkzaamheden. 

Jaarlijks biedt de eindexamenklachtenlijn van het LAKS examenkandidaten de gelegenheid het te laten weten als er iets niet goed ging in de examens. De klachten die binnenkomen worden nagelopen en als het nodig is, komt het LAKS in actie. Bij fouten schakelt de scholierenorganisatie het College van Toetsen en Examens en de Inspectie van het Onderwijs in en als de organisatie niet goed loopt, spreekt het LAKS de school hierop aan. Doel is dat elke leerling kan rekenen op een eerlijk en goed examen.

Op dinsdag 18 mei komt Arie Slob het LAKS daarbij helpen op het kantoor in Utrecht. Tussen 15:30 en 16:30 neemt hij zelf klachten aan van examenkandidaten.

In totaal doen de komende weken bijna 200.000 scholieren centraal schriftelijk eindexamen. Voor onregelmatigheden op school of inhoudelijke klachten bij de examens kunnen zij elke dag van 10:00 tot 19:00 terecht bij de klachtenlijn van het LAKS (030- 7900900) en de hele dag op examenklacht.nl.

Link

Gerelateerd nieuws