84.528 mensen hebben in maart hun stem uitgebracht op één van de 236 kandidaten voor het nieuwe Verantwoordingsorgaan van pensioenfonds ABP. Bij de verkiezingen voor het ‘Verantwoordingsorgaan nieuwe stijl’ behaalden de bonden een duidelijke meerderheid (73 procent) onder de actieve deelnemers.

Vanaf 1 juli 2014 zullen in totaal 48 vertegenwoordigers in het Verantwoordingsorgaan het bestuur gevraagd en ongevraagd adviseren bij de beleidsvorming en beoordelen zij jaarlijks het bestuur. Ook dragen zij kandidaten voor de Raad van Toezicht voor. Van die 48 zetels zijn er 32 voor gekozen vertegenwoordigers van deelnemers en gepensioneerden. Werkgevers benoemen de overige zestien.

Voor het Ambtenarencentrum (AC), waarbij de AVS is aangesloten, haalde alleen Peter van der Spoel (Politiebond ANPV) voldoende stemmen om plaats te nemen in het Verantwoordingsorgaan.

De opkomst bij de verkiezingen was laag. Van de actieve deelnemers stemde 2,84 procent. Dat zijn in ruim 31.000 stemgerechtigden uit een groep van meer dan 1,1 miljoen deelnemers. Bij de gepensioneerden stemde 7,15 procent. Dan zijn iets meer dan 53.000 uitgebrachte stemmen in een groep van ruim 742.000 stemgerechtigden.

Meer informatie: www.abp.nl
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws