Kwaliteitsakkoord ook ondertekend in Drenthe

Na Friesland en Groningen wordt nu ook in Drenthe stevig ingezet op verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Voormalig staatssecretaris Dijksma ondertekende daarvoor onlangs een kwaliteitsakkoord. Hierin spreken scholen, provincie, gemeenten en rijk met elkaar af een extra inspanning te verrichten om het onderwijs in Drenthe te verbeteren.

In het kwaliteitsakkoord Drenthe zijn de gemeenten expliciet partner in de afspraken, via de Lokale Educatieve Agenda. Vanuit het rijk wordt 200 duizend euro beschikbaar gesteld aan de provincie voor de uitvoering van het akkoord. Men kan het inzetten voor activiteiten die het onderwijs naar een hoger plan tillen en het aantal zwakke en zeer zwakke scholen terugdringen, zoals het beter benutten van de jaarlijkse Drentse onderwijsmonitor. De ondertekening van het kwaliteitsakkoord maakt deel uit van een aanvalsplan om de kwaliteit van onderwijs in de noordelijke provincies te verbeteren. Uit onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs is gebleken dat de prestaties van leerlingen in deze provincies achterlopen bij die van hun leeftijdsgenootjes in de rest van Nederland.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.