De Koningsspelen krijgen een vervolg en vinden volgend schooljaar plaats op vrijdag 25 april 2014, de laatste schooldag voor Koningsdag.

De Koningsspelen zullen ook volgend jaar uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag bestaan. Verder mag elke school zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. De Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation nemen wederom de landelijke coördinatie op zich. Scholen worden in de loop van volgend schooljaar hier tijdig over geïnformeerd, maar kunnen de datum nu alvast opnemen in hun planning. Sander Dekker, staatssecretaris van OCW, ondersteunt het initiatief voor het vervolg van de Koningsspelen: “Het onderstreept hoe belangrijk en leuk sport en bewegen is. Ik hoop dat de scholen opnieuw met veel enthousiasme aan de Koningsspelen deelnemen.”
Dit jaar werden de spelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het ontbijt werd toen gesponsord door een supermarktketen. Het is nog niet bekend of dat volgend jaar weer het geval is. Ook is nog niet bekend of de Koningsspelen jaarlijks terugkeren.

Meer informatie: www.koningsspelen.nl

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws