De voorbereidingen voor de Koningsspelen zijn gestart. Doel is om een gezellige en sportieve dag voor alle kinderen in het basisonderwijs te organiseren. Alle gemeenten in Nederland zijn door het Nationaal Comité Inhuldiging opgeroepen de spelen te steunen. Het sportieve evenement vindt plaats op 26 april aanstaande ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april 2013.

Meer dan anderhalf miljoen kinderen op 7.500 scholen gaan tijdens deze dag sporten. De sportdag start in heel Nederland op hetzelfde moment. Nog nooit kwamen zoveel basisschoolkinderen in Nederland tegelijk in beweging. Richard Krajicek, voorzitter van de werkgroep Koningsspelen, vertelt: “We hebben het startschot gegeven om binnen no time het grootste sportfestijn ooit voor basisschoolleerlingen te organiseren. Een aantal faciliteiten wordt vanuit het comité georganiseerd, maar wij willen met name iedereen oproepen om vooral samenwerking met gemeenten, andere scholen, sportverenigingen en het plaatselijke bedrijfsleven op te zoeken.

De Koningsspelen bestaan uit twee vaste onderdelen: een gezond en feestelijk gezamenlijk Koningsontbijt en de Koningssportdag. Elke school mag zelf bepalen hoe dit ontbijt en de sportdag worden vormgegeven. Het comité werkt met grote bedrijven samen om de ingrediënten voor het ontbijt gratis aan de scholen ter beschikking te stellen. Scholen die de Koningsspelen het meest creatief weten in te richten maken kans op een persoonlijke ontmoeting met het Koninklijk paar tijdens hun toer door de provincies in mei en juni.

Meer informatie: www.koningsspelen.nl
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws