Krachtpatsers op hét schoolleiders event

Ga samen met inspirerende sprekers de uitdagingen van de onderwijsarena aan en versterk je leiderschap. Leer knopen doorhakken die jouw school, team en leerlingen ten goede komen.

Als schoolleider sta je regelmatig voor onmogelijke keuzes en dilemma’s. Om dan het beste te doen voor jouw school kan een worsteling zijn. Stap daarom ‘in de arena van het onderwijs’, het thema van het AVS Congres dat plaatsvindt op 15 maart aanstaande in het vernieuwde NBC in Nieuwegein.

In die arena maken we werk van sterk schoolleiderschap en krachtige onderwijskwaliteit, zodat jij de knopen kan doorhakken die goed zijn voor jou, je team en je leerlingen. Naast hoofdspreker Iliass El Hadioui introduceren we graag de volgende drie sprekers: Marcel van Herpen, Emmy de Vrieze en Luc Schouten.

Zet de mens centraal, niet het systeem

Marcel van Herpen, onderwijsspecialist

Pedagogisch leiderschap is bezig met een comeback. Ging het de laatste jaren vooral om harde meetbare resultaten, inmiddels pleiten steeds meer deskundigen om de mens en niet het systeem centraal te stellen. Eén ervan is Marcel van Herpen. ‘Pedagogische leiders zijn het hitteschild voor de vrijplaats van ontwikkeling,’ stelt hij. Wat verstaat hij daaronder? Ontdek op ons congres alle ins and outs van het pedagogische leiderschap en welke ontwikkeling jij hierin nog te maken hebt. Moet je koesteren of knallen, buigen of ballen tonen?

Het brein van leiders

Emmy de Vrieze, leiderschapscoach

Ontdek de cruciale rol van psychologische veiligheid in het vormgeven van een succesvol team en een professionele leeromgeving. Als leider ben jij de sleutel tot het stimuleren van leiderschap en ontwikkeling binnen je team. Hoewel we allemaal streven naar een veilige werkomgeving, blijkt dit niet altijd eenvoudig te realiseren. Emmy de Vrieze onthult de belemmeringen die ons eigen brein ons oplegt en de impact ervan op leiderschap. Verdiep je in onderwerpen zoals het belang van psychologische veiligheid in het onderwijs, de rol van emotie en besluitvorming in leiderschap, en effectieve leiderschapsstrategieën. Wees erbij en verken de vaardigheden om een veilige en stimulerende werkomgeving te creëren!

Leidinggeven aan onzekerheid

Luc Schouten, filosofisch leiderschap

Schoolleiders willen alles continu in goede banen leiden en zorgen voor ijzersterk onderwijs. Maar wat is goed onderwijs? En wat vraagt dat van jou als directeur? Wat voor leider ben je, vraagt Luc Schouten. Op ons congres geven we aandacht aan filosofisch leiderschap en hoe dat de kwaliteit van onderwijs in de kern raakt. Kom meer over jezelf te weten en hoe jij je team en je leerlingen via de filosofie aanzet om voortdurend in ontwikkeling te blijven, met alle onzekerheden die je tegenkomt.

Deze line-up aan sprekers gaat ervoor zorgen dat jouw schoolleiderschap en de onderwijskwaliteit een boost krijgen. Stap in de arena van het onderwijs en word meester in je vak.

Niet braaf maar brave!

Reserveer je kaart