Scholen die meedoen aan het Day For Change project, of nog mee willen doen, kunnen vanaf 26 maart hun twintig euro `microkrediet´ ophalen bij het postkantoor.

Marc Klein Essink, één van de initiatiefnemers van Day for Change, bezocht onlangs het AVS congres om klasseactie! onder de aandacht te brengen. “De 8000 basisscholen in Nederland zijn al eerder uitgenodigd om mee te doen, maar ik weet dat schoolleiders het ontzettend druk hebben en waarschijnlijk meer van dit soort verzoeken binnenkrijgen. Daarom wil ik het belang van deze actie extra benadrukken, voor het geval onze folder op de verkeerde stapel is terecht gekomen.”

Day For Change wil laten zien hoe effectief microkredieten zijn als middel voor duurzame armoedebestrijding en het bevorderen van vrede. Basisscholen (groep 7 en 8) kunnen vanaf 26 maart meedoen aan de speciale klasseactie! waarmee het concept microkrediet ook onder kinderen bekend wordt gemaakt. Tijdens de actie krijgen leerlingen een `bedrijfslening´ (microkrediet) van twintig euro. Binnen een paar weken moeten ze proberen daar meer geld van te maken. De winst gaat uiteraard naar Day For Change. Volgens Klein Essink valt er veel te winnen: “Kinderen leren een eigen bedrijfje te voeren. Hoe kun je geld verdienen? Ga je bijvoorbeeld reclame maken? Het draait om creativiteit en zelf ondernemen. Leerlingen gaan zelf uitvinden wat een microkrediet inhoudt en worden daardoor zelf de beste ambassadeurs.”


Minister Koenders reikt 1e leenovereenkomst uit voor Day for Change
(Foto: Doon van de Ven)


Kijk voor meer informatie en inschrijving op http://www.dayforchange.nl/, klik door op `mee doen´. Eind april start ook een nationale munteninzamelingsactie voor hetzelfde doel. Op 5 mei zal Paul de Leeuw in een Day For Change-uitzending bekend maken hoeveel geld er met de totale actie is binnengehaald.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.