Klasse!Actie breidt uit naar voortgezet onderwijs

De Klasse!Actie, de grootse landelijke microkredietactie op basisscholen in Nederland, wordt uitgebreid. Vanaf volgend schooljaar kunnen ook leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs gaan ondernemen met een microkrediet.

Komende tijd wordt er in samenwerking met Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) lesmateriaal ontwikkeld en wordt gestart met een aantal pilotscholen. Bedoeling is om in 2010 in heel Nederland de Klasse!Actie in het vo uit te zetten. Net als in het primair onderwijs kunnen leerlingen in het vo met hun klas een microkrediet ontvangen van Day for Change. Een extra mogelijkheid in het vo is dat leerlingen een ondernemersplan indienen bij Day for Change waarmee ze een grotere lening kunnen krijgen. Met deze lening zetten ze zelf bedrijven op. Hoe het microkrediet gebruikt wordt, laat Day for Change aan de creativiteit van de leerlingen over. De projecten kunnen variëren van kleinschalige bedrijfjes tot vergaande ondernemingen. Met de winst die de leerlingen maken, worden in ontwikkelingslanden meer echte microkredieten mogelijk gemaakt.

De Klasse!Actie op alle basisscholen in Nederland vindt plaatst van 10 maart tot 25 april 2009. De AVS ondersteunt dit initiatief. Inschrijven: www.dayforchange.nl

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.