Minister van der Hoeven vindt dat scholen hun klaslokalen tegen redelijke tarieven in medegebruik moeten geven aan minderhedenorganisaties. Zij stoort zich aan het feit dat sommige schoolbesturen nog steeds hoge medegebruiktarieven rekenen.

De minister is bang dat minderhedenorganisaties, die de lokalen gebruiken voor lessen in eigen taal en cultuur aan allochtone kinderen, door de hoge tarieven stoppen met dat werk. In dat geval bestaat wellicht de kans dat ouders kiezen voor andere organisaties die lessen in de eigen taal en cultuur aanbieden, maar dan met het doel de jeugd te benvloeden. Een ongelukkige ontwikkeling vindt de minister. Daarom wil Van der Hoeven dat de lokalen tegen rele tarieven beschikbaar zijn voor de officile organisaties. Zij heeft dat al eerder onder de aandacht gebracht in oktober 2005, maar komt er nu nog een keer op terug, omdat zij signalen heeft opgevangen dat er nog steeds hoge medegebruiktarieven worden berekend.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.